Mohawk (Kallas Moha)

Lång tuppkamm, rakad skalle, djurisk. Vilddjur

Description:

Mohawk tycks dela lya med Danko.

Bio:

Mohawk är en av de hårdaste själarna i arken, klädd i benen och skinnen av fällda odjur i zonen. Hon bannlystes efter ett barndomshyss där ett barn miste livet. Otroligt nog hittade zonstrykarna henne utanför arken 2 år senare, fortfarande i livet. Hon talar inte med främligar, och när Danko hittade henne var hon mer djur än människa. Zonstrykaren Danko talar med inlevelse om ögonblicken han hörde henne ryta ute i vildmarken. När han väl hittade henne var gastarna som gett sig på henne redan döda på marken under hennes machete.

Danko gav henne några ransoner, och sedan dess är hon vid hans sida. Det är oklart om hon har kvar språket eftersom bara några få har hört henne tala och då bara i kortfattade meningar och viljeyttringar “krubb, vatten, patroner”.

Alla vet att hon skyddar Danko med sitt liv, och att Danko gör detsamma för henne. Likt en vakthund sitter hon utanför hans lya när han är ute och vandrar, vaktandes. De som kommer nära fräser hon åt, och för de som kommer för nära, ja, vill du kanske vara den första?

Mohawk (Kallas Moha)

År noll Elexir