År noll

Mord i arken

Dagen flöt på, och kvällen lovade lugn; iallafall till en början. Tinker känner av att kroppen inte riktigt är återhämtad efter zonexpeditionen han deltog vid så han stannar kvar vid den brinnande tunnan lite längre än de andra trots att krubbet är uppätet och klart. Staxx tar sig en tur till toppen av arken och stirrar stillsamt mot stjärnorna. Stillsamheten räcker inte länge, snart hörs ljudet av några snabba knivstick och ett gurglande av en blodsfylld strupe följt av en högljudd smäll av kött mot metall då en kropp slår i marken ovanför henne. Hon stormar upp mot det plantage som pryder toppen av arken.

Mordvapnet återfinns och mördaren tycks smitit jäms med sidan av båten. Snart kommer Sams snutar till platsen och med glimmrande ögon en stund innan så hade Staxx tagit såväl mordvapen som patroner från den nu fallne Hugust.

Fallet ser lättlöst ut, men så förblir det inte länge. Löften och lögner smids där Staxx sitter bunden och snart är även Tinker, Annie och Astrina indragna i smeten. Mördaren återfinns katatonisk i sitt rum. Korps arbete är ännu inte över, Hugust dör på bordet men snart kommer även mördaren i släptåg då Annie slitit strupen av honom i ett vredesutbrott.

I ett försök att länsa mördarens hytt så försvinner tinker ned i en mörk hytt då han svär att han hörde något av intresse. Där attackeras han av de som bebor hytten : Marl och Nogga. Även där blir det strid.

Stig säljer av några av sina fynd från tidigare expeditionen hos en av de få fixare som tycks tåla hans närvaro: Felicia.

Staxx, Linna, Stig och Tinker bestämmer sig för att arken inte är säker mark just nu. En helare anställs och gruppen beger sig ut i zonen och stöter på röthärdar och diverse hot. Ett par känger går förlorade men ett liv räddas.

Efter en övernattning så spanar Staxx ut genom den höjd de övernattat vid. Raffinaderiet syns av en bit bort. De beger sig ditåt och när de närmar sig så utbryter en häftig strid där såväl zongastar som en skrotvråk är inblandad.

Comments

Elexir

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.